Älgbanan

AlgtjurPå Älgbanan skjuter vi på löpande älg, vilket innebär att älgen kommer fram och visar sig (stillastående), när man skjuter går den iväg och man skjuter ett andra skott (löpande). Sedan är det likadant från andra hållet. En serie består alltså av 4 skott. Sedan 2013 är det en elektronisk “självmarkerande” älg som används…

Man kan skjuta in sina vapen på banan om den inte är upptagen, villkor är att man tar bort tavlor och skräp efter sig. Skjuttider för detta är måndag – torsdag kl. 9 – 20 och fredag – söndag kl. 9 – 18.00.

Mer informations kring öppettider och planerade aktiviteter finns i kalendern på startsidan. Detaljerad information (med skjutledare mm.) både för älgbanan och grisbanan finns här.

Det gäller att vara förberedd! Kanske både för älg och björn.

Algbanan_2    Björnpasset

Vid behov, när ca. 3 eller fler skyttar önskar tid, kan detta ordnas med godkänd skjutledare. Så passa på att träna med ditt jaktlag eller dina kompisar.

För frågor rörande Älgbanan, kontakta banansvarig. Använd kontaktformuläret och välj Älgbanan som mottagare.

För de som så önskar finns även möjligheten att skjuta Björnpasset. För tidsbokning av “Björnpasset”, kontakta ordförande. Använd kontaktformuläret och välj Ordförande som mottagare.